Cursus Professioneel Konijnen Trimmen

Specialisatie voor honden- en kattentrimmers en dierenartsassistenten.

Docenten: Ilse Pos en Sandra Korhorn

Steeds meer konijneneigenaren realiseren zich dat een konijn een kwetsbaar dier is en specifieke verzorging behoeft. Goede verzorging vinden zij vanzelfsprekend. Zij zijn op zoek naar professionals die hun konijn met passie en kennis van zaken verzorgen. Professionals die hun vragen beantwoorden en hun zorgen kunnen wegnemen als het gaat om hun geliefde huisdier(en). 

 

Het reguliere onderwijs voor dierverzorgenden, paraveterinairen en dierenartsen besteed nog te weinig aandacht aan dit kwetsbare dier. De kennis die zij opdoen is op basisniveau wat het lastig maakt om in de praktijk de hulpvragen die eigenaren over konijnen hebben te beantwoorden. Professionals die met konijnen (gaan) werken zullen dus hun kennis over konijnen na het behalen van hun diploma zelf moeten uitbreiden om aan de hoge verwachtingen van de konijneneigenaar te kunnen voldoen. 

Een konijn is een vluchtdier dat specifieke aandacht, hantering en verzorging nodig heeft als het bij jou op de behandeltafel staat. Elke lesdag werk je met verschillende konijnenrassen zodat je gedrag herkent en weet hoe je hier het beste mee kunt omgaan. Docenten Ilse Pos en Sandra Korhorn werken dagelijks in de dierenkliniek. Beide vangen konijnen op die ziek, verwaarloosd zijn en/of gedragsproblemen hebben. Hun praktische ervaring is leidraad gedurende de 4 daagse cursus.

 

Na het volgen van deze cursus heb je een gedegen theoretische en praktische kennis over konijnen en weet je hoe je een konijn goed en met zo weinig mogelijk stress kunt verzorgen. Daarnaast nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen en kennis met betrekking tot konijnen zodat je konijneneigenaren goed kunt begeleiden en adviseren in de praktijk. 

Cursusdata 2020

Groep 1: 17, 31 januari en 14, 28 februari 2020. Examendatum volgt.

Locatie: Amersfoort - Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen

Max. aantal deelnemers:  4  (VOL)

Groep 2: Lesdagen 6, 20 maart en 3, 17 april 2020. Examendatum volgt.

Locatie: Breda - Chews & Shelter

Max. aantal deelnemers:(nog 2 plaatsen beschikbaar)

 

Groep 3: 15, 29 mei en 12, 26 juni 2020. Examendatum volgt.

Locatie: Heemskerk, Rabbit Care & Training

Max. aantal deelnemers: 4  (nog 4 plaatsen beschikbaar)

 

Inhoud cursus

  • Anatomie en fysiologie.

  • Rassenkennis.

  • Ziekten en aandoeningen.

  • Eerste hulp aan konijnen.

  • Gedrag.

  • Huid- en vachtverzorging.

  • Materialenkennis.

  • Werkplekhygiëne.

  • Marketing en communicatie.

Opbouw cursus

Module 1: Konijnenkunde voor professionals  + praktijk konijnen

Module 2: Theorie + Praktijk konijnen trimmen Teddy dwerg   
Module 3: Theorie + Praktijk konijnen trimmen Teddy widder  
Module 4: Theorie + Praktijk konijnen trimmen Groot Angora 

Kosten

Cursus € 600,- excl. btw, examen € 50,- excl btw

 

Inbegrepen

Lesmateriaal, konijnen om mee te oefenen, stage

Koffie, thee en een eenvoudige lunch

Stage

Bij Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen

Het welzijn van onze konijnen staat altijd op nummer 1! 

De konijnen die tijdens de trimcursus ingezet worden zijn de konijnen van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen. De konijnen worden gevaccineerd tegen Myxomatose/RHD1 en RHD2 en krijgen meerdere malen per jaar een gezondheidscontrole bij konijndeskundig dierenarts Jan de Graaf - Dierenkliniek Soest. Zo weten we zeker dat de konijnen gezond zijn en ook de stress van de praktijklessen aankunnen. We werken met levende wezens, soms merken we dat de stress toch te veel wordt. Het konijn wordt dan uit de les gehaald.

 

Inschrijving

Je kunt je inschrijven voor een cursus door aanmelding via onderstaand contactformulier.  Vervolgens ontvang je een factuur voor het inschrijfgeld (10% van het lesgeld).  Uiterlijk 6 weken voor aanvang van de cursus ontvang je een factuur voor het restbedrag. Dit bedrag dient 4 weken voor aanvang van de cursus volledig voldaan te zijn. 

Ons lesteam: 

© 2014-2020 Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen  | KvK 63245663 | btw-id NL002093138B07

Privacy verklaring (mei 2018)