Konijnenhotel

WIJ ZIJN TOT 30 SEPTEMBER 2022 VOLGEBOEKT

Zoekt u een bijzonder logeeradres met deskundige verzorging, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik ben in het bezit van het vakbekwaamheidsbewijs Overige Zoogdieren. Hiermee voldoe ik aan het 'Besluit Houders van Dieren' dat sinds1 juli 2014 verplicht is voor iedereen die dieren opvangt of bedrijfsmatig houdt.

 

Het hotel heeft 3 binnenverblijven en 5 buitenverblijven en biedt plaats aan maximaal 16 logees. Er is altijd iemand aanwezig, ook 's nachts, om het welzijn van de konijnen te monitoren. Het konijnenhotel heeft als hoofddoel het ontzorgen van de baasjes. Ik geef de konijnen de extra aandacht die zij nodig hebben als u tijdelijk niet in de gelegenheid bent om voor uw eigen konijn(en) te zorgen, als uw konijn gekoppeld wordt of als u zonder konijnenzorgen op vakantie wilt. Maar ook konijnen die herstellen van een operatie en/of konijnen die extra medische zorg nodig hebben logeren in het hotel. Hiervoor gelden andere tarieven, dit is onder andere afhankelijk van de arbeidsintensiviteit. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Inbegrepen:

U hoeft niets mee te brengen (m.u.v. medicatie). De verblijven zijn van alle gemakken en luxe voorzien. De konijnen krijgen een standaardhok van 3m lang x 0.80m diep en 0.70m hoog.  Wij voeden met premium bikssoorten en premium hooi. Het drinkwater wordt minimaal 2x per dag ververst. Voeding wordt in meerdere maaltijden per dag gegeven. De konijnen krijgen verse groenten en kruiden voor zover hun maag-darmkanaal daartegen bestand is. Ze krijgen een grote toiletbak, waar ze languit in kunnen liggen. Verder worden ze voorzien van sloopspeelgoed en knaagmaterialen. De konijnen gaan letterlijk op vakantie! 

Flat 2
Flat 2

Flat 2 heeft twee verdiepingen. Het onderste hok heeft directe aansluiting op het speelterrein en is voorzien van een zandbak en een grasmat.

press to zoom
Flat 1
Flat 1

Flat 1 heeft 3 verdiepingen. Het onderste hok is verbonden met het losloopterrein rond het hok.

press to zoom
Speelveld
Speelveld

Dit speelveld is aangelegd voor de konijnen die verblijven in hokken die niet direct met een losloop gedeelte zijn verbonden.

press to zoom
Flat 2
Flat 2

Flat 2 heeft twee verdiepingen. Het onderste hok heeft directe aansluiting op het speelterrein en is voorzien van een zandbak en een grasmat.

press to zoom
1/3

De buitenverblijven

prijzen per 1 mei 2022.tif

Algemene voorwaarden en tarieven.

·        Normaal verblijf: 1 konijn € 15,- per dag | 2 konijnen in één verblijf € 20,- per dag. 

·        Reserveringskosten € 25,-. De reservering is definitief na betaling.

·        Indien u de reservering annuleert worden de reserveringskosten niet gerestitueerd. 

·        U betaalt het konijnenhotel vooraf. Extra kosten worden verrekend bij het afhalen van uw konijn.

·        U brengt en haalt uw konijn(-en) op afspraak. Komt u alstublieft op afgesproken tijd, wij hebben ook een planning!

·        Koppelvakantie uitsluitend buiten de schoolvakanties, vanaf € 25,- per dag. Koppeling € 50,-

·        Verblijf voor gedragsobservatie vanaf € 25,- per dag.

·        Ziekenverzorging vanaf € 25,- per dag. Prijs wordt bepaald aan de hand van arbeidsintensiviteit. 1 maatje mag gratis verblijven als steun en toeverlaat voor uw zieke             konijn. Deze bedragen zijn inclusief huisvesting, voeding en verzorging, exclusief medische kosten.

·        Indien uw konijn behandeld wordt met medicatie dient u dit zelf mee te nemen. 

·        Uw konijnen moeten gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Vaccinatiebewijs moet ter inzage getoond worden bij aankomst. 

·        Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen, hierna te noemen RVB,  behoudt zich het recht voor om een konijn te weigeren indien er een vermoeden is dat het konijn

         niet gezond is, een besmettelijke ziekte bij zich draagt of niet gevaccineerd is.

·        U hoeft geen voeding of bodembedekking mee te nemen. We hebben alles in huis.

·        De konijnen krijgen 2x per dag afgemeten voeding dat zij thuis ook krijgen aangevuld met verse of gedroogde kruiden, bladeren, groenten en vers water. 

·        De konijnen krijgen een plasbak met Back-2-Nature vulling. De plasbak wordt dagelijks verschoond.

·        Het hok wordt naar behoefte gereinigd, dit betekent minimaal 1x per week, bij de echte viezerikjes dagelijks.

·        Het kan voorkomen dat koppels ruzie krijgen door het ruiken en zien van andere konijnen. In dat geval behoudt RVB zich het recht voor om de konijnen gedurende

         hun verblijf te scheiden.

·        RVB consulteert een dierenarts bij twijfel over de gezondheid van uw konijn. Kosten van het consult en medicatie zijn altijd voor rekening van de eigenaar.

·        RVB  maakt gebruik van de diensten van dierenkliniek Soest, dierenarts Jan de Graaf. Dit is een konijnendeskundige dierenarts. Indien gewenst kan RVB naar uw

         eigen dierenarts. De reiskosten voor transport zijn 0.35ct per km.

·        RVB kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor het overlijden van uw konijn(-en).

·        Bij niet ophalen behoudt RVB zich het recht de konijnen te herplaatsen, dit is niet herroepbaar. Restitutie van de verblijfskosten is in dit geval niet mogelijk. 

·        De eigenaar verplicht zich om direct aan RVB door te geven indien er zich omstandigheden voordoen waardoor de konijnen niet kunnen worden opgehaald. Bij

         voorkeur per mail, sms, whatsapp of messenger. In overleg wordt er dan naar een passende oplossing gezocht.

 

Laatste update: 21 april 2022

NB. Door de enorme inflatie in 2022 zijn de prijsstijgingen van producten en diensten die ik gebruik tussen 25 -95% gestegen. Het einde is voorlopig nog niet in zicht. 

Meerdere  prijswijzigingen in 2022 zijn daarom niet uitgesloten.