top of page

Voorlichting

Hoera, we nemen een konijn!​

Het konijn wordt gezien als het ideale huisdier: het heeft een schattig uiterlijk, nodigt uit tot aaien en knuffelen, is klein in vergelijking tot hond of kat, neemt daardoor weinig plaats in en is goedkoop in onderhoud. Hierdoor is het konijn ook meteen een zeer onderschat huisdier. Want net als hond of kat heeft ook een konijn opvoeding, aandacht en verzorging nodig om een gezellig en gezond huisdier te worden – en te blijven.

 

Helaas raken veel konijneneigenaren binnen een jaar uitgekeken of teleurgesteld omdat hun lieve kleine pluizenbolletje is veranderd in een monstertje. Vaak ligt de oorzaak van het wangedrag in de manier van huisvesting, maar ook in een gebrek aan opvoeding. Een gezond konijn leeft gemiddeld 8-10 jaar. Helaas sterven er nog veel te veel tamme konijnen voor ze twee jaar oud zijn. Dit komt door het niet herkennen van ziekte of door verkeerde voeding en omgang met het konijn. Konijnen zijn ontzettend leuke en lieve huisdieren maar hun verzorging vraagt meer aandacht dan u misschien weet.

IMG_2939.jpg

Door het geven van (gratis) voorlichting help ik u om u voor te bereiden op de komst van een of meer konijnen. U krijgt onafhankelijk advies en informatie over waar u op moet letten bij aanschaf, voeding, huisvesting, koppelen,  vachtverzorging, vaccinaties en nog veel meer. 

Heeft u reeds (een) konijn(en)  en loopt u tegen uitdagingen aan in de opvoeding, verzorging, gedrag of gezondheid dan kan ik u ook van dienst zijn.  Klik hiervoor op het tabje Diensten bovenaan de pagina. Of stuur een mail met daarin uw vragen. 

 

Voorlichting is altijd gratis! Aan diensten zijn kosten verbonden.

bottom of page