top of page

Inleiding in de gezondheidsleer

Wanneer is een konijn gezond en wat moeten we doen om het konijn gezond te houden. Deze vragen worden behandeld tijdens de cursus gezondheidsleer. De cursus is opgedeeld in twee onderwerpen: Anatomie/fysiologie en ziekteleer

 

Bij anatomie/fysiologie gaan we in op de werking van alle organen en systemen van het lichaam: Bouw, exterieur, orgaanstelsel, skelet, ademhalingsstelsel, bloedsomloop, spijsverteringsstelsel, urinewegstelsel en huid.

 

Bij ziekteleer draait het om het herkennen van ziekten. Je leert de oorzaken en gevolgen. Ook leer je of en hoe de ziekten voorkomen kunnen worden. Je leert het verschil tussen reinigen, desinfecteren en steriliseren. Maar ook wanneer er quarantaine of isolatie moet worden toegepast.

 

Doelgroep:          Konijnenbaasjes en mensen die met konijnen werken

Niveau:                Beginner/medior

Methode:            Klassikaal en online klassikaal

Kosten:                € 151,25 incl. btw | € 125,- excl. btw

Duur:                   4 uur of 2x2 uur

 

Na deze cursus ken je de functies van de organen en begrijp je de werking van de verschillende systemen. Als een konijn afwijkend gedrag vertoont kan je dit koppelen aan ziektebeelden en/of afwijkingen. Bij contact met de dierenarts kan je vertellen welke symptomen je opmerkt. Je weet hoe je verspreiding van ziektekiemen kan voorkomen.

Waneer | waar | tijd:

02-10-2021 | Amersfoort of Soest | 13 - 17 uur 

gezondheidszorg2.png
bottom of page