Vakopleiding konijnen trimmen

Werken als konijnentrimmer lijkt voor veel konijnenliefhebbers het ideale beroep. Konijnen zijn geweldige dieren, maar er zijn misschien meer aandachtspunten in welzijn en verzorging dan je dacht. Trimmen met respect voor gezondheid en welzijn van het konijn, dat is het primaire doel van ons opleidingstraject. Onze modules zijn zo ingedeeld dat je straks met gedegen kennis de huid- en vachtverzorging van het konijn op professionele wijze uitvoert op een manier waarbij het konijn zo min mogelijk stress en angst ervaart.

 

De beste manier om dit te leren is door te doen. In de praktijklessen werken we met de ruim 40 konijnen van docenten Sandra Korhorn en Ilse Pos. Deze konijnen zijn van jongs af aan goed gesocialiseerd en geselecteerd op karakter zodat we zeker weten dat ze de druk van de lessen aankunnen. We werken met verschillende rassen. Elk ras heeft een andere lichaamsbouw en temperament wat de manier van werken beïnvloedt. Je krijgt les met onder andere Groot Angora, Teddy widder, Teddy dwerg, Belgische Haas, Rex dwerg, Ulinger dwerg, Kleurdwerg, Haasdwerg, Vlaamse reus en Wener.

Theoretische leerweg

Elementaire konijnenkennis | Gedrag Zien en Begrijpen | Inleiding in de gezondheidsleer | Huid- en vachtverzorging | Eerste hulp aan konijnen |

Konijn en voeding.

                            

 

Klassikale lesdagen in Breda Groep 3/2021

06-06-2021  Elementaire konijnenkennis 

06-06-2021  Gedrag zien en begrijpen

13-06-2021  Inleiding in de gezondheidsleer (2x2u)

13-06-2021  Konijn en voeding 

20-06-2021  Inleiding  in de gezondheidsleer (2x2u)

20-06-2021  Eerste hulp aan konijnen

27-06-2021  Huid- en vachtverzorging

Klassikale lesdagen in Soest Groep 4/2021: 

02-10-2021  Elementaire konijnenkennis 

02-10-2021  Inleiding in de gezondheidsleer 

03-10-2021  Eerste hulp aan konijnen

03-10-2021  Konijn en voeding  deel 1

09-10-2021  Konijn en voeding  deel 2

09-10-2021  Gedrag zien en begrijpen

10-10-2021  Huid- en vachtverzorging

Kijk op de leskalender voor andere beschikbare datums

 

Praktijk vachtverzorging

Groot Angora | Teddy widder | Teddy dwerg | Overige rassen

Kijk op de leskalender voor alle beschikbare datums*

In verband met corona vinden de praktijklessen individueel en op afspraak plaats.

 

Examen 

Vakdiploma vachtverzorging

NB: Slaag je voor jouw examen voor de vakopleiding vachtverzorging, dan ben je meteen cunicoloog!

Investering: € 1075,- exclusief btw | € 1300,75 incl. btw

Betaling in termijnen (per module) is mogelijk.

 

*Wil je vrijstelling voor een module of praktijkles omdat je elders al een cursus of workshop hebt gevolgd, neem dan contact met ons op.

 

Flexibel leren

Flexibel leren, dat vinden wij erg belangrijk. Zonder extra kosten uiteraard! We hebben veel lessen ingepland zodat er altijd wel een lesmoment is dat past in jouw agenda. Al onze lessen zijn klassikaal, dus ook de online lessen. Wij hechten namelijk veel waarde aan persoonlijk contact waar tijd en ruimte is voor vraag, antwoord en gezonde discussies. Alle beschikbare lesdagen vind je in onze leskalender en/of bij de betreffende module in ons lesaanbod.

 

Contactlessen en corona

Corona houdt ons in de greep. Hoewel de regels steeds meer versoepelen moeten we in ons achterhoofd rekening houden dat de regelgeving zo maar weer strenger wordt. De huidige situatie vraagt een flexibele instelling van ons allemaal. Wij hebben contactlessen ingepland en handhaven daarbij een maximaal aantal deelnemers per locatie. Tijdens deze lessen zullen wij zorgen voor mondkapjes en handschoentjes. Aan jou vragen we thuis te blijven als je je niet lekker voelt of als je twijfels hebt over je gezondheid. Je kan zonder extra kosten overstappen naar een andere les. Mochten de maatregelen weer aangescherpt worden dan beslissen we samen wat de beste oplossing is voor de lessen die je hebt gereserveerd. Corona houdt ons niet tegen maar motiveert ons tot het vinden van oplossingen. Als jij ideeën hebt horen we dat graag.

EXAMEN 

Nader te bepalen| 13:00 - 15 :00 uur