top of page

Vakopleiding konijnen trimmen

Werken als konijnentrimmer lijkt voor veel konijnenliefhebbers het ideale beroep. Konijnen zijn geweldige dieren, maar er zijn misschien meer aandachtspunten in welzijn en verzorging dan je dacht. Trimmen met respect voor gezondheid en welzijn van het konijn, dat is het primaire doel van dit opleidingstraject. Onze modules zijn zo ingedeeld dat je straks met gedegen kennis de huid- en vachtverzorging van het konijn op professionele wijze uitvoert op een manier waarbij het konijn zo min mogelijk stress en angst ervaart.

 

De beste manier om dit te leren is door te doen. In de praktijklessen werken we met de ca. 50 konijnen van docenten Sandra Korhorn en Ilse Pos. Deze konijnen zijn van jongs af aan goed gesocialiseerd en geselecteerd op karakter en stressbestendigheid zodat we zeker weten dat ze de druk van de lessen aankunnen. Mocht een van de dieren er geen zin in hebben of te veel stress ervaren dan kunnen we wisselen met een van de andere konijnen.

 

We werken met verschillende rassen. Elk ras heeft een andere lichaamsbouw en temperament wat de manier van werken beïnvloedt. Je krijgt les met bijvoorbeeld: Groot Angora, Teddy widder, Teddy dwerg, Belgische Haas, Deilenaar, Ulinger dwerg, Kleurdwerg, Polish en Vlaamse reus.

 

Deel 1: Opleiding tot cunicoloog

Klassikale lessen in Amersfoort of  Soest - GROEP 4/2022

08-10-2022 - Elementaire konijnenkennis en verzorging

09-10-2022 - Konijn en voeding

29-10-2022 - Gezondheidsleer I

30-10-2022 - Gezondheidsleer II

19-11-2022 - Eerste hulp aan konijnen

20-11-2022 - Gedrag zien en begrijpen

De lesdagen zijn van 10:00 - 17:00 uur

Investering deel 1

€ 1500,- exclusief btw | € 1815,- inclusief btw

 

Deel 2: Praktijklessen huid- en vachtverzorging

Dit deel van de vakopleiding konijnen trimmen omvat 12 lesuren. Je leert hoe en waarmee je de huid en vacht van de Groot Angora, Teddy Widder en Teddy Dwerg kunt behandelen. Uiteraard krijg je ook les in de huid en vachtverzorging van konijnen met een normale beharing. 

Onze ervaring is dat één op één begeleiding  bij de trimlessen de beste resultaten geeft. De praktijklessen vinden daarom individueel op afspraak plaats.

Investering deel 2

€ 600,- exclusief btw | € 726,- inclusief btw

Na de cursus loop je 5 dagen stage in Amersfoort of Heemskerk.

 

Examen 

Cunicoloog met specialisatie huid- en vachtverzorging

8R0A7790.jpg
bottom of page